Előfizetői tartalom

Nem lelkesednek a bankok a frankhitelek átváltásáért

Portfolio
A bankok alapvetően nem zárkóznak el a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) javaslatától, hogy a svájci frankban felvett hiteleket váltsák át az ügyfelek euróra, bár az OTP Bank arra is felhívja a figyelmet: nehéz megítélni, hogy a svájci franknak az elmúlt időszakban tapasztalt jelentős erősödése tartós marad vagy átmeneti jelenség. Az Erste és Budapest Bank is vizsgálja a lehetőségeket, a K&H szerint a javaslat további vizsgálatot igényel - írja az MTI.

Az OTP Bank az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte: a hitelintézet jelenleg is lehetőséget biztosít a deviza alapú jelzálog fedezetű hitelek konvertálására. Az átváltás során a bank árfolyam-különbözetet a lakáshitelek tekintetében nem érvényesít, az átváltásokat középárfolyamon bonyolítják. Az átváltások eddig nem voltak jellemzőek, az ügyfelek nagyon kis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés