Előfizetői tartalom

Nyakunkon a lakáshitelezési boom?

Portfolio
Erős árverseny zajlik a bankok között, ami akkor sem fog véget érni, ha a lakáshitelek kamatszintje mélypontra esik - értettek egyet keddi hitelezési konferenciánk lakossági hitelezésről szóló panelbeszélgetésének résztvevői. Teljes egészében várhatóan a jövőben sem lehet majd online jelzáloghitelt felvenni, a fogyasztási hitelek esetében azonban az új Ptk.-nak köszönhetően növekedhet e csatorna szerepe.

Jelenleg a növekvő lakossági jövedelem növekvő része válik megtakarítássá, és alacsony a hitelfelvételi kedv. Bár úgy látszik, hogy éles, gyors fordulatot csak állami beavatkozással lehet elérni, de a piaci eszközök nagyobb növekedési potenciált tartalmaznak - mondta Harmati László, az Erste vezérigazgató-helyettese. Szerinte a fogyasztási hitelezés hamarosan visszatérhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés