Előfizetői tartalom

Nyereséges bankot vesz az állam

Portfolio
Nyereséges évről számol be részvényeseinek a Takarékbank a mai közgyűlésén - a takarékszövetkezeti integrációba tartozó hitelintézetek többségi és a német DZ Bank 38,5 százalékos tulajdonában levő hitelintézet 462 millió forintos nettó profittal zárta az évet és 141 milliós eredménnyel az idei első negyedévet - közölte a bank. A társaság kisebbségi részesedésének állami megvételéről tegnap már Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt, a tárgyalások lezárására minden valószínűség szerint a nyáron kerül sor.

Kapcsolódó cikkünk2012.05.29Orbán a Takarékbankról: "Ez egy átfogó hadművelet része"A Takarékbank mint az integráció ernyőbankja a lakosságot lényegében nem hitelezi, kihelyezései elsősorban vállalati ügyfeleivel és az integráció tagintézményeivel szemben állnak fenn, e két tényezőnek köszönhetően hitelportfóliójának minősége lényegesen jobb a bankrendszer átlagánál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés