Előfizetői tartalom

Orbán szavai kivágták a biztosítékot - Államosítanák a bankok egy részét?

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök csökkenteni akarja a külföldi bankok jelenlétét Magyarországon. Miközben az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója rémálomnak nevezte Magyarországot, a Danske Bank szerint valójában államosítási fenyegetést jelentenek Orbán szavai a szektor egy része számára, az Ipopema igazgatója pedig úgy véli, ez a törekvés demokráciában és piacgazdaságban elfogadhatatlan - írja a Bloomberg.

A javaslat azzal fenyeget, hogy nő a szakadék Magyarország és a 27 tagú EU többi tagállama között, amit a legutóbbi alkotmánymódosítások is szélesítettek. "Amennyiben a magyar kormány és az új jegybanki vezetés folytatja az erőteljesen unortodox politikát, komoly kockázata van egy nagy piaci esésnek." - vélik a Dankse Bank elemzői. Amennyiben nem csendesíti le azonnal a piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés