FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

Ördögi kettős csapdában az osztrák frankhitelesek

Portfolio
Nyugati szomszédunknál is komoly probléma az erős frank, hisz az osztrák háztartások devizahitel-állománya közel kétszerese a magyarnak. Csak súlyosbítja nehézségeiket, hogy sokkal magasabb náluk a befektetéssel kombinált hitelek aránya, a befektetések ugyanis hozamukkal együtt sem képesek fedezni a frankerősödés miatt megemelkedett tőketartozást. A ma már több mint 5 milliárd eurós "lyukra" az osztrák jegybank hívta fel ismét a figyelmet - számolt be a Bloomberg.

A magyarországinak közel kétszerese, 41,2 milliárd euró az osztrák háztartások devizahitel-állománya, ám ennek törlesztése több okból kifolyólag sem jelent akkora gondot a háztartások számára, mint Magyarországon. Egyrészt a magasabb háztartási jövedelmek miatt kisebb a jövedelemarányos törlesztési terhük, másrészt az árfolyamkockázat is kisebb, hisz az CHF/EUR árfolyam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés