Előfizetői tartalom

Óriási kihívásokkal kell az országnak megküzdenie

Portfolio
Elvesztegetett évtizedként jellemezhető Magyarország legújabb kori története, 2005 óta a magyar gazdaság elvált a régiós országokétól negatív irányból, és a strukturális problémák miatt ez a helyzet a jövőben is fenn fog maradni - mondta el Rik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója egy, a bank által tartott szakmai fórumon. Az ország nagyon súlyos kihívásokkal néz szembe, például a gyenge munkaerőpiac, a visszaeső beruházások és a költségvetési megszorítások mind a gazdaság növekedési kilátásait rontják. A bank becslései szerint nehéz évek várnak ránk, 2013-2015 között átlagosan 1 százalékkal bővülhet a gazdaság, míg a régiós országoknál a legrosszabb érték is ennek a duplája lesz.

2005 után váltunk el a régiótól A magyar gazdaság a 2000-es évek első felében a régiós országokkal közösen komoly gazdasági növekedést tudott felmutatni, azonban 2006-tól kezdve leváltunk a régiótól. Jelenleg a gazdaságunk GDP-je reálértéken a 2005-ös szinten tartózkodik, miközben a csehek 20 százalékkal, a szlovákok és a lengyelek közel 40 százalékkal vannak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés