Előfizetői tartalom

OTP-célárat emelt a Deutsche Bank is

Portfolio
A Deutsche Bank a korábbinál valamelyest optimistább az OTP-vel kapcsolatban. Az elemzőház azzal számol, hogy a magyar kormány megállapodást köt az EU/IMF-párossal, ami több szempontból is pozitív az OTP-re nézve, hiszen egyrészt Magyarország befektetői megítélése is jó irányba változik, másrészt így nagyobb a valószínűsége, hogy a kormány tartja magát a bankokkal kötött megállapodáshoz, a bankadó pedig "európai szintre" csökkenhet.

A magyar gazdaság 2012-es visszaesése nem éppen kedvezően hat a bankok működésére, jövőre azonban már javulást vár a Deutsche Bank makrogazdasági fronton. Az EU/IMF-megállapodás nem csak Magyarország megítélése szempontjából hathat pozitívan az OTP-re, de azért is előnyös, mert a megállapodással a magyar kormány nagy valószínűséggel tartja majd magát a bankokkal megkötött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés