Előfizetői tartalom

OTP: idén is kísért a végtörlesztés

Portfolio
A devizahitelek végtörlesztése összesen 33,6 milliárd forintos adózott veszteséget okozott, amelyből 2 milliárd forint a 2012-es évet terheli, mondta el Bencsik László az OTP vezérigazgató-helyettese a bank negyedik negyedéves gyorsjelentését követő sajtótájékoztatóján. A végtörlesztésnek azonban nem csak egyszeri hatása van, a következő évek eredményét is terheli a kieső nettó kamateredményen keresztül.

Sok az egyszeri tétel A tavalyi egész éves és ezen belül a negyedik negyedéves számokat is sok egyszeri tétel torzította, ezek közül Bencsik László a végtörlesztés eredményre kifejtett hatását részletezte. A végtörlesztés adózott hatása 33,6 milliárd forint, amelyből 31,6 milliárd forint terheli a 2011-es évet, 2 milliárd forint 2012-ben kerül elszámolásra. A bankadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés