Előfizetői tartalom

Raiffeisen: nem kérhet a kormány önkormányzati követelésleírást

Portfolio
A magyar kormánynak el kell kerülnie, hogy követelés-leírásra (haircut) kötelezze a bankokat az önkormányzati hitelekre vonatkozóan. A rendkívüli bankadó miatt már most nyereség nélkül működő bankok számára nincs további tér ilyen jellegű veszteségek lenyelésére - nyilatkozta a Bloombergnek Herbert Stepic. "Nem kezdem el minősíteni Matolcsy Györgyöt. Amíg a szó legszorosabb értelmében az ország érdekeit követi, tökéletes elnöke lesz a nemzeti banknak." - fogalmazott a Raiffeisen Bank International osztrák vezérigazgatója.

A Euromoney konferenciáján a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója azt mondta a kormány és a bankok között folyó, önkormányzati adósságról szóló tárgyalásról: ezek a tárgyalások a bankszövetség részvételével folynak egy ideje. "Őszintén szólva nem tudom, mi lesz az eredmény, így nem tudok semmilyen prognózist vagy becslést adni, hogy milyen hatása lesz a Raiffeisen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés