Előfizetői tartalom

Rekordbírsággal sújtja a franciákat Amerika

Portfolio
A BNP Paribas igazgatótanácsa a hétvégén jóváhagyta az amerikai hatóságokkal kötött megállapodást, amelynek értelmében a bank 8,9 milliárd dollárt fizet amerikai szankciók megsértése miatt - értesült az AFP hírügynökség. Ez minden idők második legnagyobb bankbírsága, és a legnagyobb, amelyet amerikai szabályozók külföldi bankra vetnek ki.

Az AFP hírügynökség értesülése szerint a BNP Paribas igazgatótanácsa áldását adta arra a megállapodásra, melynek keretében 8,9 milliárd dollárt fizetnek Szudánnal, Iránnal és más országokkal szembeni szankciók megszegése miatt. Úgy tudni, hogy hivatalosan csak hétfőn, az amerikai tőzsdék zárás után jelentik majd be az egyezség részleteit. A bank mellett az érintett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés