Előfizetői tartalom

Részletes számok: túl a csúcson az Allianz

Portfolio
A fő sorokon nem okoz meglepetést a piacnak az Allianz ma közzétett gyorsjelentése, egy hete ugyanis közzétette már jelentősebb számait a német biztosító. A fontosabb részletek: Az 1,64 milliárd eurós nettó eredmény 4%-kal marad el az egy évvel korábbitól A biztosító bruttó díjbevételei stagnáltak az egy évvel korábbihoz képest, a kárkifizetések 1%-kal nőttek Az Allianz érdekeltségéből, a Pimco alapkezelőből nettó 21,7 milliárd euró áramlott ki három hónap alatt, 28%-os esést okozva a vagyonkezelési üzletág működési eredményében.

A bevételek szempontjából hagyományosan erős első negyedév ezúttal sem okozott csalódást az Allianznál, igaz, a korábbi lassú növekedési trend megtört: a bruttó díjbevételek 21,8 milliárd euró környékén stagnáltak.Az egyes üzletágak közül a vagyonbiztosításoknál 0,1%-os növekedés, az élet- és egészségbiztosításoknál hasonló mértékű csökkenés következett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés