Előfizetői tartalom

Többet keresnek a bankvezérek, mint tavaly

Portfolio
Bár a globális bankok nyereségessége és részvényeik árfolyama jelentős mértékben esett az elmúlt időszakban, vezetőik éves javadalma általában kétszámjegyű mértékben emelkedett. Átlagosan 12%-os volt ez az emelkedés az elmúlt egy évben - írja a Financial Times egy kutatásra hivatkozva. A megvizsgált bankvezérek átlagos éves javadalma mintegy 3 milliárd forintnak felel meg.

A brit üzleti lap szerint ez a fejlemény növelheti a banki kifizetésekkel kapcsolatos aggodalmakat. A Citigroup és a Barclays esetében például a részvényesek megvétózták a vezetők javadalmazási csomagját, az Európai Parlament pedig határozottan kiállt a bónuszok korlátozása mellett. A friss adatok ezeknek a jelenségeknek újabb lökést adhatnak. A javadalmazásokkal kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés