Előfizetői tartalom

Tömegével fordulnak bankjukhoz a megszorult hitelesek

Portfolio
2010 végén a hazai bankok lakossági hitelszerződéseinek 28 és jelzáloghitel-szerződéseinek 21 százaléka, vagyis közel 1,7 millió illetve 192 ezer hitelszerződés volt késedelmes. Bár e számok nagyon magasak, már mutatnak némi javulást, ami mögött a jelzáloghitelek tömeges újratárgyalása, a kisebb összegű fedezetlen hitelek esetében pedig nagyobb részt a hiteltörlesztés helyreállása húzódik meg - derül ki a PSZÁF minap közzétett adataiból. Egy késedelembe esett átlagos lakossági ügyfél 1,17 millió forinttal, jelzáloghiteles társa viszont 6,15 millió forinttal tartozik bankjának. Az átlagos hitelösszeg a szerződésüket újratárgyaló ügyfelek körében a legnagyobb.

A magyar lakossági hitelezés legégetőbb problémái is terítékre kerülnek a Portfolio.hu május 4-én megrendezésre kerülő Jelzáloghitelezési és lakossági finanszírozási konferenciáján. Regisztráljon Ön is az eseményre! A PSZÁF fogyasztóvédelmi kockázati jelentésének részeként közzétett, részvénytársasági hitelintézetekre (tehát nem a teljes pénzügyi szektorra)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés