Előfizetői tartalom

Újabb csapás az OTP-re?

Portfolio
Ivan Miklos szlovák pénzügyminiszter speciális bankadó bevezetését javasolja Szlovákiában, az ötletet pedig a szlovákiai jobbközép kormánykoalíció pártjai is támogatják. A javaslatot szerdán tárgyalja meg a kormány. Kiszámoltuk, mekkora terhet jelentene az OTP Banknak az új különadó, amely leánybankján keresztül jelen van Szlovákiában.

Mit tartalmaz a szlovák terv? A szlovák pénzügyminiszter, Ivan Miklos javaslata szerint 2012-től Szlovákiában speciális bankadót vetnének ki, amely a kereskedelmi bankok mérlegfőösszegének 0,2 százalékát érné el. A pénzügyminisztérium számításai szerint a kereskedelmi bankok adózás előtti nyeresége közel 8 százalékkal csökkenne, az állam pedig mintegy 50 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés