Előfizetői tartalom

Rejtélyes jövőre utalnak az indikátorok

Portfolio
Az elmúlt pár napban jelentős mozgásoknak lehettünk tanúi a tőzsdéken, de határozott irányt nem mutatnak a vezető benchmarkok. Ennek megfelelően alakulnak a befektetők hangulatát mérni hivatott szentiment indikátorok is, többségük a historikus átlag közelében mozog, így mindkét irányba adott a tér akár egy jelentősebb elmozduláshoz is. Érdemes megjegyezni, hogy jellemzően egy pesszimistább állapotot követően kapaszkodtak vissza a mutatók újból a hosszú távú átlagos értékek közelébe, így amennyiben a trend kitart, akkor a hangulat javulásának nagyobb valószínűséget adhatunk. Az óvatosság persze ajánlott, az AAII legutóbbi felmérése például 5 hét után ismét a bearish válaszadók arányának növekedését mutatja.

Az S&P 500 grafikonját távolabbról vizsgálva egy 10%-os sávban való mozgást láthatunk, az irányt tekintve a jövő egyelőre bizonytalan és ezt támasztják alá az alábbiakban sorra vett hangulati indikátorok is. Az RSI mutató az 50-es érték környékén található, ami szintén az irány nélküliség képzetét növeli. A bizonytalanság persze érthető, hiszen a görög adósságrendezés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés