Rémhír terjed, zuhanórepülésben a Bitcoin

2017. szeptember 8. 16:13    
nyomtatás
 
  • Szárnyra kaptak a hírek, hogy Kína betiltaná a Bitcoint
  • Egyből beszakadt a szuperpénz árfolyama


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Két óra leforgása alatt több mint 400 dollárt esett a Bitcoin ára, miután a Twitteren olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy Kína betiltaná a Bitcoint.
Igaz, a pletykáknál némileg többről lehet szó, ugyanis a kínai Caixin gazdasági oldal megerősítette a híreket, miszerint a hatóságok arról döntöttek, hogy bezárják a kínai Bitcoin tőzsdéket, továbbá illegálisnak tekintik a szuperpénzt, és minden egyéb kriptodevizát.

Persze simán lehet, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja az információnak, ugyanis egyelőre semmiféle hivatalos bejelentés sem látott napvilágot, továbbá 2013-ban Kína egyszer már hasonló módon megtiltotta a helyi tőzsdéknek, hogy jüanért cserébe Bitcoint adjanak el a kisbefektetőknek, aminek eredményeként hatalmasat esett a kriptopénz árfolyama, azonban a tiltást később feloldották, a Bitcoin árfolyama pedig tovább szárnyalt.
Persze a befektetők pánikolni kezdtek a pletykákra, a Bitcoin árfolyama 8,8 százalékot, azaz 406 dollárt, míg az etheré 10,3 százalékot, tehát 34 dollárt esett.

Rémhír terjed, zuhanórepülésben a Bitcoin

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium