Előfizetői tartalom

Rendesen elbántak a magyar piaccal

Portfolio
Valósággal vérengzés folyik a tőzsdéken, a német DAX tegnap óta 10%-ot esett. Az eladói nyomás alól természetesen a magyar piac sem tudja kivonni magát, bár a napokban a BUX indexben nem voltak akkora esések, mint a nagyobb külföldi indexeknél. Mindez persze nem jelenti azt, hogy felülteljesítünk, sőt, a május eleje óta tartó lejtmenet során a hazai benchmark 25%-ot veszített értékéből. Ez régiós és nemzetközi viszonylatban is az egyik leggyengébb teljesítménynek számít.

Tegnap meglepően jól tartotta magát a magyar piac, és ma sincs akkora pánik, mint mondjuk a német piacon, bár a hazai részvényindex így is 3%-os esésben van. A piacokon május elején indult meg a lefordulás, ha megnézzük az azóta mutatott teljesítményeket, a hazai tőzsdéről sajnos sok jót nem lehet elmondani. A BUX május eleje óta 25%-ot veszített értékéből, ennél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés