Előfizetői tartalom

Részvényt akarsz venni? - Ezt jól vésd az eszedbe!

Portfolio
Számos kockázati tényezőt fel lehet sorakoztatni a tőzsdei befektetések kapcsán, ezek között az egyik legfontosabb a jelentős tőkeveszteség kockázata, amire a Citi legutóbbi, globális eszközallokációról szóló elemzése is rávilágít. Elég csak a görög részvénypiacra gondolni, mely 2008-2012 között értékének több mint 90 százalékát elveszítette. Aki persze kellően hosszú befektetési időtávval rendelkezik, kivárhat, míg a helyzet ismét jobbra fordul, sok esetben azonban borzasztó nagy türelem kell ehhez a múltbeli tapasztalatok alapján.

Ha részvénypiaci befektetők vagyunk, számos kockázattal kell szembenéznünk, ezek között azonban az egyik legfontosabb, hogy befektetett tőkénk akár jelentős részét is elbukhatjuk, mégpedig akár relatíve rövid időtávon is. Még ha jól diverzifikált portfóliót is tartunk, sokszor előfordulhat, hogy befektetésünk értéke gyorsan zuhanni kezd, vagy néhány év leforgása alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés