Ritka együttállás van ma az amerikai tőzsdéken

2017. március 17. 17:49    
nyomtatás
 
Ritka együttállás van ma az amerikai tőzsdéken, az úgynevezett "quadruple witching" napja van, ami gyakran hoz kiugró volatilitást a piacokon.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Mára esik az úgynevezett quadruple-witching napja az amerikai tőzsdéken. Ez az a nap, amikor egybeesik a részvényindexek és az egyedi részvényekre kiírt opciók és futures ügyletek lejárati napja. Az opciók kifutása minden hónap harmadik péntekén történik, a négy eszközosztály együttes lejáratára pedig március, június, szeptember és december harmadik péntekén kerül sor.

A befektetőknek azért érdekes ez az esemény, mert gyakran volatilitást hoz a részvénypiacokon, ami az elmúlt hónapokban látott, viszonylag nyugodt kereskedést megbolygathatja. A VIX index az amerikai elnökválasztás idején volt utoljára 20 pont felett és több mint 100 nap eltelt már úgy, hogy nem esett 1 százaléknál nagyobbat a Dow index.

(Marketwatch)

A címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium