Sikeresen teszteltek egy repülő autót, hamarosan jöhet a repülő busz is

2017. április 21. 20:10    
nyomtatás
 
Teljesítette első útját Németországban egy elektromos repülő autó, amely azt ígéri, nemcsak gyorsabbá, hanem olcsóbbá is teszi az utazást - számol be a Telegraph.

Kereskedés Airbus-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A sugárhajtású járművet egy Lilium nevű vállalat rakta össze, egy helikopterhez hasonlóan függőlegesen száll fel és le (vagyis egy úgynevezett Vertical Take-Off and Landing - VTOL jármű). Amikor a levegőben van, egy siklórepülőhöz hasonlóan közlekedik, de egy 300 kilométer hatótávolságú elektromotorral is rendelkezik, amely körülbelül 300 km/h sebességre fel tud gyorsulni.

A repülő autó két embert tud szállítani, de létezik már egy ötfős prototípus is, a Lilium egy tömegközlekedésre alkalmas változat létrehozásán is dolgozik. Utóbbihoz várhatóan egy telefonos applikációt is adnak, amellyel a járművet az Uberhez hasonlóan hívhatják a várakozó utasok.

Sikeresen teszteltek egy repülő autót, hamarosan jöhet a repülő busz is


A Lilium VTOL-parkolójának látványterve. Forrás: Telegraph,
Lilium


A terv szerint a repülő autó a városban való közlekedést is jelentősen felgyorsítja majd, valamint ennek költségeit is csökkenti. A cég úgy számol, hogy, míg egy taxival a New York-i JFK reptérről 55 perc és 73 dollár a városba jutni, a Liliummal ez mindössze öt perc és hat dollár lesz.

Nem a Lilium az első vállalat, amely repülő autókon dolgozik, az Uber és a francia Airbus is hasonló VTOL járművekkel akarja forradalmasítani a közlekedést.

A tesztrepülésről egy videót is feltöltött a cég:(via Index)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium