Előfizetői tartalom

Soha nem volt még olyan olcsó a DAX, mint most

Portfolio
A német vállalatok profitkilátásait illetően még soha nem voltak annyira megosztottak az elemzők és a befektetők mint most. A DAX a 2012-es profitvárakozások alapján korábban soha nem látott alacsony árazási szinten forog, ezzel a német benchmark olcsóbb, mint a spanyol, a francia vagy a portugál index, írja a Bloomberg.

Az elemzői várakozások alapján a DAX index vállalatai részvényenként 723 eurós profitot fognak elérni 2012-ben, ez 11 százalékos növekedésnek felel meg az idei értékhez képest. Ez alapján a német benchmark 7,2-szeres P/E mutatón forog, ez minden idők legalacsonyabb értéke a Bloomberg adatbázisa alapján. Ha a DAX esetében a hosszú távú átlagot vennénk alapul, és azt feltételeznénk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés