Előfizetői tartalom

Sorozatos államcsődök fenyegetik a világot

Portfolio
Hatalmas adósságterhet cipelnek a hátukon a világ legfejlettebb gazdaságai és sokak adósságrátája már az elviselhetetlen szint fölé emelkedett - figyelmeztet Carmen Reinhart és Kenneth Rogoff. A két neves közgazdász közös véleménycikkében úgy vélekedett, hogy az európai adósságválság megoldásáig több fejlett ország jelent államcsődöt.

A fejlett országok államadóssága a második világháború óta nem látott magasságba emelkedett az elmúlt években, így tekintélyes vita bontakozott ki a költségvetési hiányok mielőbbi csökkentéséről, amire az államadósság GDP arányában kifejezett értékének stabilizálása és csökkentése érdekében van szükség - fogalmaz a szerzőpáros a Bloomberg hírportálon megjelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés