Előfizetői tartalom

Súlyosan alábecsülték az atomkatasztrófa esélyét az Egyesült Államokban?

Portfolio
A valósnál jóval kisebbnek tételezik fel egy potenciális nukleáris katasztrófa kockázatát az Egyesült Államok nukleáris hatóságai - állítja egy, a napokban publikált tanulmány. A Princeton University, Woodrow Wilson School of Public and International Affairs elemzése szerint a szövetségi kormányzat nukleáris ügynöksége (Nuclear Regulatory Commission; NRC) hibás elemzésekre támaszkodott, amikor úgy döntött, nem fogad el rendkívüli intézkedési tervet arra a hipotetikus esetre, amennyiben tűz ütne ki az ország valamely atomerőművének nukleáris hulladék tárolására szolgáló pihentető medencéjében.

Súlyosan alábecsülték az atomkatasztrófa esélyét az Egyesült Államokban?A Science magazin hasábjain is megjelent elemzés szerint a kormányzat hivatal döntése magas kockázatnak teszi ki az ország lakosságát arra az esetre, amennyiben a kiégett nukleáris üzemanyagok tárolóiban hűtési problémák nyomán tűz ütne ki.A hivatalos hatósági állásponttal szemben a Princeton tanulmánya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés