Százakat tesz utcára a Nike

2017. június 15. 18:40    
nyomtatás
 
Elbocsátja dolgozói 2 százalékát a Nike a vállalati reorganizációs intézkedések nevében. Mintegy 1400 dolgozótól válhat meg világszerte.

Kereskedés NIKE-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Új vállalati struktúrát vezet be a Nike, ami a legtöbb reorganizációs intézkedéshez hasonlóan elbocsátásokkal jár majd. A tervek szerint négy, földrajzilag meghatározott divízióban működik majd a társaság: Észak-Amerika, EMEA, Kína és az Ázsia-csendes-óceáni térség, valamint Latin-Amerika. Minden régiónak lesz egy alelnöke, aki vezeti.

Ami a leépítést illeti, 1400 dolgozójától válna meg a Nike világszerte, ami a teljes létszám 2 százalékának felel meg.

Egyre élesebb a verseny a sportszergyártók között, ez pedig meglátszik a Nike értékesítésein is. A legnagyobb versenytársak, az Adidas és az Under Armour miatt Észak-Amerikában a Nike az utóbbi időben piaci részesedést vesztett főként a kosárlabda szegmensben, ami a teljes árbevétel több mint 5 százalékát adja.

A bejelentést követően 3 százalékot esett a Nike árfolyama.

(Marketwatch)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium