Előfizetői tartalom

Szépen lassan elfogynak az adóparadicsomok

Portfolio
Egyre kevésbé nézik jó szemmel az európai országok, hogy a technológiai óriások az európai leányvállalatokat adóoptimalizációra használják. Ezért egyre nagyobb a nyomás egy adóreformra, hogy az amerikai technológiai vállalatok ne csak ott fizessenek adót, ahol a profitjukat kimutatják (jellemzően adóparadicsomokban), hanem ott is, ahonnan a bevételük származik.

A Reuters értesülései szerint Franciaország, Németország, Spanyolország és Olaszország pénzügyminiszterei egy közös levelet írtak, amiben arra akarják ösztönözni a multinacionális vállalatokat, például az Amazont és a Google-t, hogy adózzanak Európában is. Nem kellene többé elfogadnunk, hogy ezek az országok Európában is működnek és közben csak minimális adót fizetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés