Előfizetői tartalom

Időtáv (Technikai elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
Sok elemzésben említik számos alkalommal a befektetési, kereskedési időtáv helyes megválasztásának fogalmát, de csak ritkán esik szó arról, hogy mit is érthetünk az ehhez hasonló kifejezések alatt: rövid táv, középtáv, hosszútáv, swing trade. Jelen cikk keretein belül ezt a hiányosságot szeretném pótolni - legalábbis a mi részünkről.

Daytrade: ez a leginkább ismert és egyértelmű időtáv. Olyan pozíciót takar, amelyet ugyanazon a kereskedési napon nyitnak meg, és zárnak le. Amennyiben olyan instrumentumról van szó, ahol nincs hivatalos kereskedési idő (devizapiacok, a szinte teljes napon keresztül kereskedhető indexek és elmosódó határok idején ez egyre gyakoribb), ott 24 órán belüli pozíciózárás esetén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés