Előfizetői tartalom

Csökkentett MTel osztalék: Mit mondanak az elemzők?

Portfolio
A Magyar Telekom menedzsmentje tegnap bejelentette, a vállalat az idei év eredménye után fizetendő részvényenkénti osztalékot 50 forintra csökkenti. A hír az elemzők véleménye alapján nem okozott meglepetést, hiszen a legfrissebb előrejelzések már 50 forint körüli osztalékkal számoltak. A menedzsment azonban nem adott iránymutatást az egyéb lépésekkel kapcsolatban, ami további bizonytalanságot szül.

Merrill Lynch Az elemzőház korábban azzal számolt, hogy a Magyar Telekom relatíve magasan tarthatja az osztalék szintjét, és inkább az eladósodottság emelését választja. Ezzel szemben a telekom vállalat más utat választott, az 50 forintos részvényenkénti osztalék mellett pedig a menedzsment által korábban meghatározott 30-40 százalékos sávban kívánja tartani a nettó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés