Előfizetői tartalom

Évek óta nem történt ilyen a mobilpiacon

Portfolio
2009 óta először zsugorodott a tavalyi évben a globális mobiltelefon-piac annak ellenére, hogy az okostelefonok eladásai még mindig hatalmas növekedést mutattak. Az Apple és a Samsung dominanciája tovább erősödött az okostelefonok piacán, a Huawei pedig a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává nőtte ki magát. Az idei év a harmadik nagy ökoszisztéma felemelkedéséről, illetve a pozícióért folyatott harcról fog szólni BlackBerry és a Microsoft között - véli a Gartner elemzője.

Csökkentek az eladások Csökkentek tavaly globális szinten a mobilértékesítések: 2012-ben 1,75 milliárd okostelefont adtak el a világban, ami 1,7%-os visszaesést jelent az előző évhez képest. Az értékesítési volumen annak ellenére csökkent, hogy az okostelefonok eladásai még mindig robbanásszerűen emelkedtek. A gyenge makrogazdasági környezet, a vásárlók preferenciáinak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés