Előfizetői tartalom

"Hosszútávon dől el, mekkora kárt okoznak a kormány lépései"

Rövidtávú gondolkodás jellemző a több szektorra kivetett különadók kérdésében, az viszont hosszútávon dől el, hogy a mostani lépések miatt mekkora kár keletkezik, véli Thilo Kusch, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese, a társaság igazgatóságának tagja. A menedzser véleménye szerint a kivetett adók egyrészt diszkriminatívak, ezáltal torzítják a versenyt, másrészt az adók csökkentik az egyes vállalatok beruházási hajlandóságát, az elmaradó beruházások pedig végső soron az ország számára lehetnek hátrányosak.

Portfolio.hu: A Magyar Telekom részvényeit 1997 óta, vagyis idén 15 éve jegyzik a tőzsdén, a technológiai lufi időszakától eltekintve gyakorlatilag az IPO óta lejtmenetben halad az árfolyam. Milyen érzés évről évre csökkenő vállalatértékkel szembesülni? Thilo Kusch: Higgye el, nem könnyű. Ugyanakkor ennek kapcsán érdemes elmondani, hogy az árfolyamok alakulása nem csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés