Előfizetői tartalom

Így drágul a telefonálás júliusban

Portfolio
A telefonadó bevezetése áremelésre kényszerítette a hazai telekom cégeket, a szolgáltatók ugyanis már nem képesek elviselni az extra terhet, így az adó egy részét áthárítják ügyfeleikre. A három nagy magyarországi mobilszolgáltató közül kettő, a Vodafone és a Telenor már nyilatkozott az áremelés mértékéről, információink szerint a Magyar Telekomnál néhány héten belül jelentik be, változtat-e tarifáin a szolgáltató. Az adó mértéke percenként és SMS/MMS-enként 2 forint, de mivel ennek beszedése ebben a formában nehezen kivitelezhető, a szolgáltatók több esetben az előfizetési díjak megemelés mellett döntöttek, de vannak olyan ügyfelek is, akiknél nem lesz változás a tarifákban. Az alábbiakban összegyűjtöttük az egyes szolgáltatóknál várható tarifaváltozásokat.

2 forint percenként és SMS/MMS-enként Az Országgyűlés 2012. május 18-án törvényt fogadott el távközlési adó bevezetéséről 2012. július 1-jétől határozatlan időre. Az adó a távközlési szolgáltatókat terheli, vezetékes és mobil hangforgalmuk valamint mobil SMS/MMS forgalmuk alapján. Az adó mértéke vezetékes és mobil hangszolgáltatás esetében 2 forint percenként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés