Előfizetői tartalom

Jön az állami mobilcég - Félhet a Magyar Telekom?

Portfolio
Az új állami mobilcég nevét egyelőre nem tudjuk, az azonban már biztos, hogy az új szolgáltató az eddiginél is erősebb versenyt kíván generálni a hazai telekommunikációs piacon. A magyar piacot uraló három vezető szolgáltatónak tehát fel kell kötnie a felkötni valót, az állami cég megjelenése ugyanis piaci részesedésük, árbevételük és profitabilitásuk csökkenését is hozhatja. Kérdés, milyen gyorsan terjeszkedik majd az állami mobiltársaság. Az újonnan megalakult negyedik mobilszolgáltató, az MPVI igazgatósága ma tartott sajtótájékoztatót, amelyen a vállalat céljairól és a megalakulást követő tervekről beszéltek, valamint bemutatták a vállalat igazgatóságának tagjait. Az eseményen Kalmár István az MPVI igazgatóságának elnöke valamint Schmidt Pál, az MPVI igazgatóságának tagja beszéltek az új szolgáltató jövőjéről.

Hogy állt össze a konzorcium? A negyedik hazai mobilszolgáltató a Magyar Postából, a Magyar Fejlesztési Bankból és a Magyar Villamos Művekből álló konzorcium, alaptőkéje 500 millió forint, a vállalatban a Magyar Posta Zrt. tulajdoni hányada 10 százalék, míg az MVM Zrt. és az MFB Invest Zrt. 45-45 százalékkal rendelkezik. Eddigi szakértői vélemények szerint az MVM részvételét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés