FONTOS Kiszivárgott Donald Trump súlyos terve - Ez Magyarországot is érintené
 
Előfizetői tartalom

Két osztrák mobilcég egyesül - Ki követheti a példájukat?

Portfolio
Végső fázisába ért az osztrák mobilpiac harmadik és negyedik szereplőjének egyesítése, a 3 Austria és az Orange Austria közötti tranzakciót még idén jóváhagyhatja az európai versenyjogi biztos, ami akár újabb lendületet adhat az európai mobilpiac konszolidációjának. Elemzők már évtizedek óta arra számítanak, hogy mélyreható változások indulnak el, míg az egyes nemzeti piacokon jelenleg 3-4 mobilcég szolgálja ki az ügyfeleket, a jövőben regionális vállalatok jöhetnek létre, és piaconként a jelenleginél sokkal kevesebb szereplős lehet a verseny. Kérdés, mit szólnak ehhez a versenyjogi hatóságok.

Mi a deal lényege? Idén februárban jelentették be, hogy az osztrák piacon a 3 Austria márkanév alatt működő hongkongi Hutchison 3G 1,3 milliárd euróért megveszi az Orange Austriát a France Telecomtól, a tranzakciót követően a 3 Austria és az Orange Austria egyesülésével létrejövő vállalat a harmadik legnagyobb szereplő lesz az osztrák mobilpiacon. A piacvezető A1 41...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés