Történelmi csúcson zárta a hetet a BUX Percről-percre

2017. október 13. 17:12    
nyomtatás
 
Kínai makroadatoknak örülnek ma a befektetők, ami az ázsiai tőzsdéken emelkedéseket indított el. Az európai indexek vegyesen zártak, míg a BUX a Mol emelkedésének köszönhetően történelmi csúcson zárta a hetet.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Történelmi csúcson zárt a BUX 2017.10.13 18:23

A nap végére lefordult az OTP, míg a Mol 2,3 százalékot erősödött, aminek köszönhetően új csúcson, 38894 ponton zárt a BUX.

Kilőtt az OTP 2017.10.13 14:58

Az elmúlt napokban szinte töretlenül emelkedik az OTP, csak a hónapban közel 7 százalékot erősödtek a magyar nagybank papírjai, így 10700 pont környékére emelkedett az árfolyam. Ezzel egyre közelebb kerül az OTP a 2007-ben elért 10970 pontos mindenkori csúcsához.

Itthon eséssel indul a nap 2017.10.13 09:09

Az ázsiai részvénypiacokon látott emelkedés után az európai indexek vegyesen kezdték a kereskedést. A DAX 1 pontot emelkedett tegnapi záróértékéhez képest, a CAC-40 viszont 0,2 százalékot esett.

A BUX csökkenéssel kezdett, miután a MOL kivételével az összes vezető papír esik. A kispapírok piacán az Appeninn volt érdekes ma reggel, az elmúlt hetek szárnyalása után pénteken közel 6 százalékos eséssel kezdte a kereskedést, amit mostanra 2 százalékos mínuszig dolgozott le.

Emelkedéssel indíthat Európa 2017.10.13 08:21

Ami a piacokat mozgatja:

  • az elmúlt pár hét emelkedése után megcsúsztak csütörtökön az amerikai tőzsdék, 0,1-0,2 százalék közötti csökkenésekkel zártak az irányadó amerikai indexek

  • a ma reggel közzétett adatok szerint gyorsult Kína importjának és exportjának növekedése szeptemberben, ami azt sugallja, hogy a világ második legnagyobb gazdasága továbbra is erős ütemben növekszik, dacára a lassulást jósló előrejelzéseknek

  • a kínai vámszolgálat pénteken közzétett adatai szerint az export dollárban számított értéke a vártnál valamivel kevésbé, 8,1 százalékkal, az importé viszont a vártnál jóval nagyobb mértékben, 18,7 százalékkal nőtt szeptemberben éves összehasonlításban

  • az ázsiai indexek emelkedtek a kínai makroadatra

  • a Nikkei több mint 1 százalékot emelkedett, elsősorban a kiskereskedelmi szektornak köszönhetően, gyengén teljesítettek viszont az autógyártók és a pénzügyi szektor

  • az európai határidős indexek kisebb emelkedéseket jeleznek előre

Mire figyeljünk?

A nap folyamán amerikai makroadatokra figyelhetnek a befektetők, délután fél 3-kor kiskereskedelmi és inflációs adatok jönnek. A harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon is megkezdődött, elsőként a bankok jelentenek: ma, az amerikai tőzsdék nyitása előtt a Bank of America és a Wells Fargo teszi közzé negyedéves számait.

Emelkedéssel indíthat Európa

Kína nagyon hasít, de vajon jó ez nekünk? 2017.10.13 08:02

Gyorsult Kína importjának és exportjának növekedése szeptemberben, ami azt sugallja, hogy a világ második legnagyobb gazdasága továbbra is erős ütemben növekszik, dacára a lassulást jósló előrejelzéseknek. Az, hogy ez mennyire jó hír, nem egyértelmű. A kínai növekedés ugyanis még mindig nagyon erős hitelnövekedés mellett történik, vagyis ahelyett, hogy a gazdasági bővülés leengedné a buborékot, tovább fújja azt. Innen nézve némi gazdasági lassulás, látványosabb hitelfékkel jobb hír lenne.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium