Előfizetői tartalom

Eladói nyomás az amerikai tőzsdén

Portfolio
Folyamatos lejtmenet jellemezte pénteken az amerikai kereskedést, az irányadó indexek jelentős csökkenésekkel zárták a napot. A Dow 166 pontot, vagyis 1,4%-ot esett, az S&P 500 1,8, a technológia túlsúlyos Nasdaq pedig 2,5%-ot veszített értékéből. A hangulaton nem segített, hogy a délután folyamán egy vártnál rosszabb amerikai negyedéves GDP adat érkezett, de az esésben szerepet játszhatott az is, hogy december óta szinte töretlen az emelkedés az amerikai tőzsdén, így egy korrekcióra már számítani lehetett. Emellett az egyiptomi zavargások miatti aggodalmak, valamint a nem egyértelműen pozitív vállalati gyorsjelentések is az eladói nyomást erősítették. Eközben viszont a nyersanyagpiacokon valóságos rally bontakozott ki, az olaj árfolyama 4% feletti pluszban zárta a kereskedést.

Jelentősebb esés bontakozott ki pénteken az amerikai tőzsdéken, az irányadó indexek a nyitás óta szinte megállás nélkül lefelé csorogtak, a napot végül 1-2%-os mínuszban fejezték be.A negatív hangulat több tényezővel magyarázható: 1.) A délután folyamán egy vártnál rosszabb amerikai GDP adat érkezett az Egyesült Államokból, amire bár az adat közlését követő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés