Úgy elszállt a Snap árfolyama, mint még soha

2017. október 12. 08:39    
nyomtatás
 
Tőzsdei pályafutásuk legjobb napját élték át tegnap a Snap részvényei. Az árfolyam közel 12 százalékot szárnyalt kedvező elemzői véleményekre.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Pozitív elemzői véleményekre szárnyaltak a szerdai kereskedésben a Snapchat anyavállalata, a Snap részvényei. A Credit Suisse elemzője 17 dollárról 20 dollárra emelte a papírokra vonatkozó célárfolyamát, mert véleménye szerint a felhasználószám növekedése erősebb lehet, mint amit korábban várt, technikai változások pedig a hirdetési bevételeket segíthetik.

A Credit Suisse elemzője szerint a harmadik negyedévben 78,2 millióra rúghatott Észak-Amerikában a naponta aktív felhasználók száma, ami 3,2 millióval több, mint az előző negyedévben. Korábban 1,5 milliós növekedést vártak. Bevétele 227,9 millió dollárra nőhet, viszont továbbra sem nyereséges, az egy részvényre jutó eredménye 18 centes veszteség lehet.

Úgy elszállt a Snap árfolyama, mint még soha


Nemcsak hogy több aktív felhasználót vonzott a platform, de kritikus javításokat végzett a hirdetési rendszerén. Az elemző szerint a 2022-es pénzügyi évben már nyereséges lehet a cég. A folyó évre még 3,5 milliárd dolláros veszteséget jósol a nettó eredmény szintjén, de ebből mintegy 2 milliárd dollár a részvénykompenzációs program számlájára írható.

35 elemző követi a Snap részvényeit, ebből mindössze 6-an ajánlják vételre a részvényeket. Az átlagos célár 15,26 dollár. A pozitív elemzői véleményre tegnap közel 12 százalékot emelkedett a papírok árfolyama, ami a papírok március 2-i debütálása óta a legnagyobb emelkedés. A Snap részvényei 15,98 dolláron zártak tegnap, ami még mindig elmarad a 17 dolláros kibocsátási ártól. Mindenkori csúcsát a tőzsdére lépés utáni első kereskedési napon érte el a Snap.

A címlapkép forrása: Shutterstock

Úgy elszállt a Snap árfolyama, mint még soha

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium