Előfizetői tartalom

Unod az OTP-t és az Apple-t? Tőzsdézz politikai eseményekkel!

Portfolio
Azok, akik már unják a hagyományos tőzsdéket, a részvény-, nyersanyag- vagy devizapiacokat, akár politikai események kimenetelnének megtippelésével is pénzt kereshetnek. A PredictIt nevű tőzsdén például a Brexitre, az amerikai minimálbér-emelésre, vagy akár arra is lehet pénzt tenni, hogy Észak-Korea tesztel-e hidrogénbombát idén. A speciális tőzsdén listázott események kimeneteleit egyre több tanulmányban, újságcikkben is lehivatkozzák, mert egészen jó becsléseket ad, ráadásul jóval olcsóbb, mint a reprezentatív mintákon elvégzett felmérések.

Mi az a PredictIt és hogy működik?A PredictIt tulajdonképpen egy tőzsde, ahol különböző politikai és gazdasági eseményekre lehet fogadni. 2014-ben alapították Új-Zélandon, a wellingtoni Victoria Egyetem és az Aristotle Inc. nevű vállalat működteti, utóbbi a politikai kampányokhoz használt adatbányászat szakértője. 2015 végére már 19 ezer, mostanra pedig közel 30 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés