Előfizetői tartalom

Valójában még nagyobb Magyarország eladósodottsága

Portfolio
Több közös jellemzővel rendelkeznek a visegrádi országok gazdaságai, az államadósság tekintetében viszont eltérő utat jártak be - írja az MNB-szemlében megjelent, a négy ország fiskális szabályrendszerét körüljáró cikkében P. Kiss Gábor és Ódor Lajos, akik egy másik, a vásárlóerő-paritáson mért GDP-hez viszonyított adósságmutatóra is felhívják a figyelmet. Meglátásuk szerint a gazdasági felzárkózás érdekében szükség van a fiskális politika szabályozására, mind a deficit szintjének, mind ingadozásának korlátozására és ez négy pilléren kell nyugodjon.

A fiskális szabályok kérdéskörét járja körül részletesebben az MNB-szemlében most megjelent "Kivétel erősíti? Fiskális szabályok a visegrádi országokban" című elemzés, amelyet P. Kiss Gábor, a jegybank vezető közgazdásza és Ódor Lajos, a szlovák miniszterelnök tanácsadója (korábbi szlovák jegybankár) készített. A téma különös aktualitását adja, hogy az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés