Előfizetői tartalom

Van még lejjebb - Jókora esés a határidős forgalomban

Portfolio
Az azonnali piachoz hasonlóan a határidős piacon is jelentős forgalomcsökkenés volt megfigyelhető októberben, év/év alapon több mint 50%-os a visszaesés. Augusztushoz képest viszont enyhébb, 9%-os volt a lemorzsolódás. A vezető brókercégek rangsorában is történt változás, a Buda-Cash átvette az első helyet az Erstétől, melyre 2009 májusa óta nem volt példa.

Októberben 139 milliárd forintot tett ki a magyar részvénypiac összesített határidős forgalma (BUX + egyedi részvények), ami a bázisidőszaki értéktől pedig több mint 50%-kal marad el. Ennél alacsonyabb utoljára 2009 februárjában volt a határidős forgalom. Mind az egyedi részvények, mind pedig a BUX esetén jelentősen csökkent a határidős forgalom a BÉT-en év/év alapon:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés