Végre egy jóslat a jövőre, ami nem vár összeomlást

2017. december 7. 09:01    
nyomtatás
 
A sok összeomlást váró jóslat után egy optimista vélemény is érkezett 2018-ra: a Goldman Sachs stratégája szerint jövőre tovább emelkedhetnek a részvénypiacok. A Goldman alapkezelője a feltörekvő országok részvénypiacait preferálja a fejlett országokkal szemben.


2018-ban tovább emelkedhetnek a globális részvénypiacok, bár az emelkedés mérsékeltebb lesz, mint idén. A globális részvénypiacok értékeltsége magas a historikus átlaghoz képest, de a makrogazdasági környezet kedvez a tőzsdéknek - véli a Goldman Sachs alapkezelője. A kamatkörnyezet alacsony ráták jellemzik, a GDP stabil, az infláció nem veszélyes, ez pedig magas árazási szinteket eredményez.

A részvénypiacokon a feltörekvő piacokat preferálja a Goldman Sachs a fejlett piacokkal szemben. A kötvénypiacokkal szemben pedig a részvénypiacokat kedveli a stratéga.

A Goldman ajánlásai 2018-ra:
  • A dollár erősödhet az amerikai kamatemelésekkel párhuzamosan, ami egy bizonyos pont után az amerikai gazdaságot visszafoghatja
  • Az európai és a japán részvényekben most több az érték, mint az amerikai részvényekben
  • A nem ciklikus fogyasztási javak szektort az e-kereskedelem formálhatja át, az autószektor pedig az elektromos járművek penetrációjának növekedése miatt szakadhat szét


Jövőre három kamatemelést vár a Fedtől a Goldman Sachs. Viszont az infláció gyorsulása nem az egyetlen kockázat jövőre. Veszélyes lehet, ha a kamatok gyorsabban emelkednek, mint ami most be van árazva az eszközökbe és azok az eszközök, amelyek a lazításból profitáltak, mint például a vállalati kötvények vagy a jelzálogfedezetű kötvények, egy eladási hullámtól szenvedhetnek - véli a Goldman szakértője.

(Bloomberg)

A címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Érdemes a szokásosnál is több gondot fordítani a minőségre. 

A munkaerő megtartása az új toborzás (x)

Interjú Mészáros Anitával, az Intrum Justitia HR vezetőjével. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium