Előfizetői tartalom

Zárja a Fed a pénzcsapot (QUAESTOR)

Portfolio
A befektetők a héten a Fed szerda esti októberi kamatdöntő ülését várják elsősorban, majd pedig csütörtök délután a harmadik negyedéves előzetes amerikai GDP-statisztikát. Arra számítunk, hogy a Fed teljesen leállítja a harmadik körös kötvényvásárlási programját (QE3), a kamatdöntés után viszont nem lesz sajtótájékoztató, így a kamatdöntési közleményre kell majd kiemelten figyelni. Amennyiben nem kapunk új iránymutatást a Fed-től, vagy legalább is a kamatdöntési közlemény nem tartalmaz olyan utalásokat, melyek szerint csúszhatna is a jövő év közepére árazott kamatemelés, valamint csütörtökön 3% feletti évesített gazdasági növekedésről számolnak be a tengerentúlon, úgy az amerikai dollár erősödhet a héten a legtöbb devizával szemben.

Az EKB és az EBA banki stressztetszjeinek fogadtatása megítélésünk szerint inkább felemásnak mondható, az euró piacát csütörtökön délután az előzetes októberi német inflációs adat, majd pénteken délelőtt az eurózóna inflációs statisztikája mozgathatja meg. A bázishatásnak köszönhetően az infláció enyhe gyorsulására számít a piac, mi azonban nem zárjuk ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés