Előfizetői tartalom

"A távhőszolgáltatás sohasem volt profitgyár" (Interjú)

Portfolio
A távhőszolgáltatás sohasem volt "profitgyár", hangsúlyozza a Dalkia Energia Zrt. kereskedelmi igazgatója, aki szerint a jelenlegi szabályozási környezet egyre bonyolultabbá teszi a távhőrendszerek működtetését, míg a biztosított megtérülési mutatók nem teszik lehetővé a hosszútávon kiszámítható működtetést. A Portfoio.hu Fernezelyi Ferenccel beszélgetett a távhőszolgáltatás hazai körülményeiről, a rezsivágásról, a kapcsolt erőművekről és a nemrég megnyert tatai koncesszióról.

P.: Milyennek látjátok a távhőszektor jelenlegi helyzetét? Fernezelyi Ferenc.: Azt tapasztaltuk, hogy a piac jelenleg kivárásra rendezkedett be. Mint mindenki, a Dalkia energiánál egyrészt mi is várjuk, hogy miként alakul a gazdasági helyzet, másrészt folyamatosan figyeljük, hogy hogyan változik a szabályozói környezet. Utóbbira csak egy példát említve: az elmúlt években...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés