Előfizetői tartalom

Áramtőzsdére kerülhet a hazai zöldenergia-termelés

Portfolio
A kormány az ősz folyamán hozzányúlhat a tavaly elfogadott Nemzeti Energiastratégiához, és 2030-ig húzódó időtávon növelheti a szélenergiának szánt szerepet az ország energiaellátásban. Szabályozói elképzelések szerint - a németországi mintának megfelelően - a jövőben áramtőzsdére terelnék a hazai zöldenergia-termelés értékesítését, azonban egyelőre még bizonytalan, hogy milyen időtávon valósulhat meg egy ilyen kezdeményezés - hangzott el az Európai Szélenergia Szövetség (EWEA) mai, budapesti rendezvényén.

Negyedik alkalommal rendezték meg a mai napon az Európai Szélenergia Szövetség (EWEA) éves magyarországi workshopját a Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) és a Magyar Szélenergia Társaság (MSZET) közreműködésével. A rendezvény nyitóbeszédében Jávor Benedek, az LMP képviselője kitért arra, hogy világos ellentét mutatkozik Magyarországon a paksi beruházás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés