Előfizetői tartalom

Bencsik: 2012 közepén jön az új megújuló-támogatási rendszer

Portfolio
Bencsik János energiaügyekért felelős államtitkár egy mai sajtóreggelin bejelentette, hogy az új megújuló támogatási rendszer várhatóan 2012. július 1-én lép érvénybe. A szakterületért felelős államtitkár beszélt arról is, hogy az állam piaci szereplőként nem kíván megjelenni az energiaellátási vertikum minden területén, de a stratégiailag fontos területeken szükséges a nagyobb állami jelenlét. Az Energiastratégiát követően most az arra épülő cselekvési tervek kidolgozása van napirenden, amellyel kapcsolatban Bencsik János úgy fogalmazott, hogy az energiapiaci szereplői között várhatón kevésbé mutatkozik majd egyetértés az egyes akciótervek kapcsán, mint azt tapasztalni lehetett a stratégiánál, de ezeket a feszültségeket a kormánynak fel kell tudni vállalnia.

Bencsik János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára egy mai sajtóreggelin kifejtette, hogy az új energiastratégiára azért volt szükség, mert egyrészt az elmúlt három évben jelentősen megváltozott a világgazdasági környezet, továbbá korábban nem várt gepolitikai változások is történtek a fosszilis energiahordozók hagyományos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés