Előfizetői tartalom

E-Star: itt az újabb akadály

Portfolio
Egyelőre megmenekült az E-Star a hitelezők elől, azonban a társaságnak a csődvédelem hatályba lépésétől számított 60 napon belül össze kell hívnia egy egyezségi tárgyalást, melyen mind a biztosított, mind a nem biztosított hitelezők csoportjában meg kell szerezni a többségi támogatást, hogy megindulhasson majd a reorganizáció a hosszú távú fennmaradás érdekében. Ez utóbbit igencsak megnehezítheti, hogy számításaink szerint a cégnek nem sikerült szavazati többséget szereznie a kötvényvisszavásárlásokkal. A hitelezőkkel való megállapodás azért sem lesz egyszerű, mert a cég elsődleges hazai finanszírozója, a Raiffeisen a kielégítési rangsorban elfoglalt relatíve jó pozíciója, valamint a hiteleihez kapcsolódó opciók miatt könnyen úgy is dönthet, hogy számára jobb megoldás a felszámolás, mint a csődegyezség. Fontosabb következtetéseink: - Az E-Star vélhetően nem szerzett szavazati többséget; - Nőtt a valószínűsége a kötvény-részvény konverziónak; - A Raiffeisen akár úgy is dönthet, hogy érvényesíti hitelezői opciós jogait, növelve a felszámolás valószínűségét.

Sikerült-e megszerezni a szavazati többséget? Ahogy korábban többször is beszámoltunk róla, az E-Star elmúlt hetekben végrehajtott kötvényvásárlásai mögött részben az a szándék állhatott, hogy a társaság szavazati többséget szerezzen majd egy csődvédelem során a hitelezőkkel folytatott tárgyalásoknál, és így érvényre juttathassa akaratát. Az alábbiakban arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés