Előfizetői tartalom

Ellenszélben a hazai szélenergetika

"Értetlenül állunk az előtt, hogy egy energiaforrás, ami a miénk, aminek az ára nem függ sem az orosz politikától, sem az arab világtól, ingyen van, a rendszerbe jól beilleszthető, az miért nem kell nekünk? Nincs ésszerű, józan magyarázat arra, hogy Magyarországon miért nem kell, hiszen a világon mindenhol kell" - mondja Dr. Hoffmann László, a Magyar Szélenergia Ipari Társaság elnöke. A Portfolio.hu a jelenlegi magyar szélenergetika helyzetről kérdezte a szakembert.

Portfolio.hu: A tavalyi évben hívták életre a Magyar Szélenergia Ipari Társaságot. Mi indokolta a szervezet megalapítását? Dr. Hoffmann László: Korábban már létezett egy szakmai szervezet, azonban azt látni kell, hogy az főként egy tudományos egyesületként került megalapításra, ami nem alkalmas a termelők érdekeinek védelmére. Nem is szerencsés, ha ezt a két dolgot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés