Előfizetői tartalom

Fellegi: számos tényező nehezíti a zöld befektetéseket a régióban

Portfolio
Közép-Kelet Európa erősen függ a többnyire egy forrásból érkező energiaimporttól, ezért a fosszilis tüzelőanyagok használatának és az üvegházhatású gázok kibocsátásnak csökkentése nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági és geopolitikai szempontból is kulcskérdés. A régió államainak közösen kell felelősséget vállalniuk a klímaváltozás elleni harcban. A cél elérése érdekében olyan projekteket kell megvalósítani, amelyek hozzájárulhatnak a nemzeti és az európai klímastratégiákban rögzített vállalások teljesítéséhez - idézi az NFM közleménye Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert a "Low Carbon Finance Forum" című londoni rendezvényről.

"A magyar és angol szakminiszterek által közösen elnökölt Fórumon az állami és az üzleti szféra képviselői osztották meg egymással a zöldgazdaság fejlesztésével, a megújuló energiák támogatásával, valamint az alacsony szén-dioxid kibocsátású beruházásokkal kapcsolatban szerzett tapasztalataikat. A találkozó elsődleges célja, hogy segítse a kapcsolatfelvételt a nyugat-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés