Előfizetői tartalom

Gondban az európai szélcégek, veszélyben a német álom

Portfolio
Miközben az nyugati szélturbinagyártók egyre nehezebben állják a versenyt a kínai szektortársakkal, addig a kitörési lehetőségként számon tartott tengeri, off-shore turbinák piacán is drasztikusan visszaestek a megrendelések Európában. Az idei év első félévében 75%-kal kevesebb tengeri szélturbina-kapacitásra adtak le rendelést, mint a tavalyi év hasonló időszakában, elsősorban a brit és német szabályozói bizonytalanságok miatt.

Az elmúlt 10-12 év során nagymértékben növekedett a világon beépített szélerőmű-kapacitás. A BP által gyűjtött adatok szerint a világ teljes beépített szélenergia-kapacitása 2011-végére megközelítette a 240 ezer MW-ot. Ez hozzávetőlegesen a hazai teljes (tehát nem csak szél) beépített teljesítmény 28-szorosa.Az elmúlt években rendre folyamatosan növekedett az újonnan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés