Előfizetői tartalom

Hazánkban gyártott energiatároló eszközzel kísérleteznek Svájcban

Portfolio
Hazánkban gyártott energiatároló eszközzel kísérleteznek Svájcban. Az ABB fóti gyárában gyártott energiatároló állomása (ESM- Energy Storage Modul) Svájc jelenlegi legnagyobb ilyen berendezési. Az ABB a berendezést Zürich kanton energiaszolgáltatójával, az EKZ-val közösen valósította meg Dietikonban, hogy tesztelje ennek a tárolóeszköznek a lehetőségeit az elektromos hálózaton - olvasható a svájci ipari vállalat közleményében.

Bemutatták Svájc legnagyobb egyenáramú energiatárolóját, amelynek célja, hogy új ismeretekkel szolgáljon az elosztóhálózatban tárolóelemként való használhatóságáról. Az egy megawatt csúcsteljesítményre méretezett berendezés kereken 500 kilowattóra tárolására képes - ez nagyságrendileg egy átlagos családi házban élő család egyhavi elektromos energia igényének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés