Előfizetői tartalom

Japán nem tudja tartani klímavédelmi vállalását

Portfolio
A japán kormány beismerte, hogy a fukusimai történések következtében várhatóan nem lesz képes teljesíteni a 2020-ra vállalt 25%-os CO2-kibocsátácsökkentési célkitűzést. Az ázsiai ország energiatermelésének kibocsátása az idei év első négy hónapjában 40%-kal volt magasabb, mint az előző év hasonló időszakában - számol be a BusinessGreen.

A japán kormány beismerte, hogy várhatóan nem tudja majd tartani a 2020-ra vállalt 25%-os kibocsátás-csökkentési tervet a fukusimai katasztrófát követő eseményeknek betudhatóan. Mint ismeretes, a tavaly márciusi atomerőművi balesetet követően a nukleáris létesítményekkel kapcsolatos közbizalom nagymértékben meggyengült, jelenleg a szigetország mind az 50 működőképes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés