Előfizetői tartalom

Mozgolódnak a befektetők: Ukrajna lehet a következő napparadicsom

Portfolio
Hatalmas fejlődés előtt az ukrajnai napenergia-piac annak köszönhetően, hogy az ország Európa legmagasabb átvételi árát nyújtja a napelemek (PV) által termelt áramra. Tavaly 200 MW-nyi fotovoltaikus kapacitás épült be az ország áramellátásba, míg a piaci a szereplők idén újabb 300 MW telepítésére számítanak - számol be a Bloomberg.

Ukrajnára irányították figyelmüket a napenergetikai befektetők. Keleti szomszédunk kimagaslóan magas étvételi árat (támogatást) biztosít napenergetikai beruházások részére. Európai összehasonításban az ukrán átvételi ár 59%-kal magasabb, mint a lista második helyén szereplő görög. A kb. 460 eurós megawattóránkénti ár közel 8-9-szerese az európai áramtőzsdén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés